Enkele objecten uit de collectie van 2016
In 2016 was het thema Case- New Holland. De geschiedinis heeft Adri Mol in beeld gebracht en is via deze LINK te lezen. Omdat er onder dit concern zoveel oude merknamen schuil gaan was heel het museum daar mee gevuld. Daarom naast enkele overzicht foto's, wat detail foto's van tractoren die stonden opgesteld.
Het vullen van het museum is altijd een hele puzzel.
De vitrine met clubhandel is ook weer up to date gemaakt.
De vitrines van folders en modellen zijn ook gevuld met materiaal van het thema CNH en de beschrijvingen van de onderliggende merken zijn in mappen in te zien.
IHC maakte werk van het uiterlijk van hun tractoren. De voorwielen zijn prachtig om te zien.
De Case LAI heeft een imposante neus.
Terug naar museum pagina.
Bij de Case SC lijkt het alsof de vooras vergeten was en er later aangeplakt is.
Daar heeft deze Steyr 180A helemaal geen last van..
Herkenbaarheid om jezelf te onderscheiden in de verwarrende wereld van merken is belangrijk. Dit gebeurd met allerlei uiterlijke kenmerken zoals, kleuren, stickers, emblemen enz. en hierbij worden extra kwaliteiten die een tractor heeft soms extra vermeld.
Bij de IHC Farmaal Cub zit alles uit het midden. Zelfs de aftakas. Hierbij is eenvoud troef.
Het bouwwerk op de neus van deze Vierzon H2 lijkt meer op een potkachel dan op een uitlaat en belemmerd het zichtveld behoorlijk.
De Steyr 180A heeft voor zo een kleine tractor een imposante motor. Let ook op de luxe geveerde vooras.
Nieuw dit jaar is de klederdrachtenpoppen verzameling, en ouderwets oud is de koffie hoek waar u verder kunt kijken naar video's en allerlei andere informatie, terwijl de kinderen rond kunnen rijden op traptractoren en de prijsvraag invullen