Enkele objecten uit de vaste collectie van het trekkermuseum.
Op evenementen is het dikwijls moeilijk om stationaire motoren te laten zien. Vandaar dat in het museum hier uitgebreid aandacht aan wordt besteed. Als voorproefje staat er op het parkeer terrein een Deutz scheepsdieselmotor uit 1948. Met daarnaast een zuiger van een 5200 Kg uit een M.A.N. scheepsmotor.
Uit 6 verschillende landen staan diverse motoren opgesteld. Sommigen op een onderstel, en anderen met een werktuig dat wordt aangedreven. Sommige motoren heb een interessante geschiedenis achter de rug, zoals de Armstrong - Siddeley, die na de tweede wereldoorlog stroom heeft gedraaid voor het café "De rode Leeuw" in Domburg. Bij alle objecten staat een omschrijving, en bij sommigen de geschiedenis van het merk, type of de historie van de motor zelf.
Op tractor gebied staan er ook enkele objecten die in eigendom zijn van de OTMMZ.
Een Fordson Super Major en het kleine broertje de Fordson Dexta. Beiden zijn door de eerste en enige eigenaar dhr. van 't Westeinde uit Lewedorp na restauratie geschonken aan het museum.
Zoals reeds gezegd vormt de verzameling miniaturen ook een vast onderdeel. Een lid van de vereniging neemt dit voor zijn rekening. In verschillende etalages zijn allerlei tractoren en werktuigen in verschillende maten en uitvoering te zien.
Sinds 2014 is een  model van een boerderij te zien in het museum. Deze door dhr. D. Boonman gemaakte opengewerkte miniatuur is opgebouwd uit verf roerstokjes. Het geheel is aangekleed met werktuigen en dieren die op een erf te vinden zijn.
Terug naar museum pagina.