Polderfeest Wilhelminadorp 2008

Voor de derde keer werd in Wilhelminadorp het polderfeest georganiseerd. Dit jaar was de OTMMZ uitgenodigd om met een tiental tractoren aanwezig te zijn.
Onder een stralend zonnige hemel werden de tractoren opgesteld op het terrein van de Kon. Wilhelminapolder (KWP). Aan dit bedrijf dankt het dorp in 1812 zijn ontstaan. Alle werknemers van dit bedrijf werden in vroeger jaren gehuisvest in dit dorp en een aantal kleine wijken. Nog steeds zijn dorp en bedrijf sterk met elkaar verbonden.
De KWP had een aantal van zijn tractoren op gesteld en de machine loods kon worden bezichtigd. Vanwege de verlate graan oogst waren de combines nog actief om het laatste perceel te oogsten en werd het graan in de opslag gereden. Wat een verschil tussen het materiaal van de OTMMZ en het bedrijf. De omvang en het vermogen van zowel tractoren als werktuigen is gigantisch groter geworden in de afgelopen 50 jaar.

Een week later zijn de ploegers van de club weer aanwezig in de polder om deel te nemen aan de regionale ploegwedstrijden, waarvoor de KWP ieder jaar een perceel beschikbaar stelt.

http://wilhelminadorp.goesweb.net/

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije

Terug