Boerenlanddag Vlissingen 2010

Op het voormalige terrein van de Kon. Mij. De Schelde in Vlissingen zijn de meeste loodsen en gebouwen gesloopt. Op dit terrein is woningbouw gepland. Omdat dit een plan bestrijkt over vele jaren is er op een gedeelte tegen de binnenstad een stadspark ingericht. Op dit stadspark Scheldekwartier worden vele activiteiten georganiseerd. In april 2010 met het thema Lentevestival.
De laatste zaterdag in deze maand werd een Boerenlanddag gehouden. Er was genoeg te zien. Schapen en lama's. Een streekproductenmarkt. Moderne landbouwwerktuigen. Een demonstratie van Ons Boerengoed. Mee rijden op een oude boerenwagen getrokken door Belgische trekpaarden. Pony rijden voor de kleintjes. En behendigheidsrijden op een tractor.
De OTMMZ was uitgenodigd om hun materieel te showen door middel van dors demonstraties en een ringsteekwedstrijd. Twee dorsmachines waarvan één met pers werden aangedreven door stationaire motoren. De museum stand werd opgebouwd. Tegen de achtergrond van een oud fabrieksgebouw stonden een aantal tractoren opgesteld en aan de kop van de oude helling werd ring gereden. Onder een stralende hemel werd er door veel mensen genoten van hetgeen er te zien was. Vooral in de middag toen de temperatuur steeg tot zomerse waarden was er heel veel belangstelling. Volgens de media werd het festival tussen tien en vijf uur bezocht door 10.000 mensen.
Voor de deelnemende leden van de OTMMZ een vroege maar prachtige start van het evenementen jaar.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
Klik hier voor de video van A. Prince

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, A. Prince, JD Driesprong.

Terug