Toertocht 2024

De route van de jaarlijkse toertocht ging dit jaar door het Borselse land. De gemeente is voor een groot deel gelegen in de zogenaamde "Zak van Zuid-Beveland". De route was gemaakt door de voorzitter Rinus van 't Westeinde en bestuurslid Ko de Regt. Het startpunt was bij het Trekkermuseum. Daar was het dan ook behoorlijk druk met 80 deelnemende tractoren en nog meer deelnemers. Sommigen hebben een passagier mee. Tijdens het eten van de onvermijdelijke Zeeuwse Bolus en de koffie ging het plots regenen. Was dit een slecht voorteken? Iedereen vluchte snel het museum in, maar toen er werd gestart, was het inmiddels droog. Het bleef wel bewolkt en een beetje fris, maar regen hebben we gelukkig niet meer gehad.
Vanuit het museum werd er koers gezet naar Nisse. Door de dorpskern ging het verder naar Heinkenszand om via Graszode, of zoals wij Zeeuwen het zeggen "Hosvazze", richting Lewedorp. Daar volgde een toer door het dorp langs het verzorgingstehuis De Kraayert. De route ging verder naar Nieuwdorp en dan 's-Heerenhoek vervolgens door het industrieterrein Vlissingen Oost om dan in het dorp Borssele uit te komen. Via een B-weg parallel aan de weg naar de Westerschelde tunnel. Vorig jaar hebben wij de tunnel richting Zeeuws Vlaanderen genomen, maar dit jaar zijn we de weg overgestoken en kwamen we op die manier in Driewegen. Vandaar uit ging het naar Ovezande. Het dorp viert dit jaar zijn 700 jarig bestaan. Op het dorpsfeest dat hiervoor wordt gehouden op 15 juni as. zijn wij als club ook uitgenodigd. Hierna was het de hoogste tijd om koers te zetten naar "De Schaapskooi', waar wij onze stop hadden. Hier was ruime belangstelling van bewoners en toeristen. Onderweg hadden we daar ook geen klagen over.
De middag route voerde ons eerst terug naar Ovezande. Een 700 jaar oude plaats mag je gerust twee keer aandoen zullen de makers van de route gedacht hebben. Daarna volgden Kwadendamme en Lange Weegje. Reste alleen nog
's-Gravenpolder en dan terug naar het museum.
De middag route lijkt korter maar niets is minder waar. Er werden heel wat dijken en B-wegen genomen rond
's-Gravenpolder met als klapstuk een doodlopende weg door een prachtig gebied, die voor ons niet doodlopend was, maar ons door een peren boomgaard weer bracht op gebaande wegen.
Zeker te weten dat de meeste deelnemers hier nog nooit geweest waren. Tot slot kregen we nog wat te drinken en natuurlijk ons aandenken aan deze dag.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije, A. Dingemanse, A. de Schipper

Terug

Bekijk ook onze facebook pagina met filmpjes en foto's. Of kijk met zoekterm OTMMZ op YouTube.