Toertocht 2022

Op 21 mei konden wij na lange tijd weer een toertocht houden zoals we gewend waren. Vorig jaar werden we in drie groepen opgesplitst en reden we door verschillende delen van Zeeland. Nu was Walcheren aan de beurt. Een groep van ongeveer zes leden had zijn best gedaan om deze tocht te organiseren.
Een van de organisatoren maakte extra reclame met een artikel in de PZC. Met een grote foto van zijn Fordson Super Dexta en Ferguson bij het artikel waarin hij vertelde over zijn hobby, het opknappen van oude trekkers, en evenementen waar hij aan mee doet. Zo werd deze toertocht ook vermeld. Het heeft vast bijgedragen aan de belangstelling onderweg. Daar hebben wij in Walcheren met de vele toeristen meestal toch niet over te klagen. Ook dankzij het mooie weer stonden overal mensen te kijken en te genieten van de 87 trekkers die langs reden. Over het hele eiland zijn vele minicampings, dus ook in de binnenwegen zijn er veel toeristen die ons als een welkome atractie zien.

Vanaf de start in Aagtekerke ging het naar Domburg. Daar was het al gezellig druk dus veel mensen bleven staan kijken. Via de Zeedijk en Westkapelle waar ook veel mensen de stoet bekeken, reden we door de binnenwegen richting Meliskerke en Mariekerke weer terug naar de CZAV bij Aagtekerke.
De onvermijdelijke frituurkar stond daar gereed om alle hongerige rijders te voorzien van friet en snack. Het was gezellig bijkletsen voor de rijders en belangstellenden.

De middag route voerde ons langs een ander gedeelte van het eiland en we passerden plaatsen waar velen van ons nog nooit waren geweest. De organisatie had de eigenaar van het landgoed Zeeduin gevraagd of wij over het landgoed en langs zijn buiten (huis) mochten rijden. Hij genoot ook zichtbaar van het evenement zittend in een tuinstoel voor zijn huis. Via de Mantelinge, een bos en duin gebied aan de noordkant van Walcheren reden wij naar Vrouwenpolder.
Op de ventweg van de N59 bij Pittekerke werd de limonade stop gehouden. Zo hadden alle passerende auto ook zicht op de stoet. Vervolgens via Serooskerke naar Grijpskerke en Molembaix terug naar Aagtekerke.

Alle deelnemers waren het er roerend over eens dat dit een mooie editie was.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Film van Ada Prince deel 1
Film van Ada Prince deel 2

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije, A Gideonse, A. de Visser, K. de Nood, A. Prince

Terug

Bekijk ook onze facebook pagina met filmpjes en foto's. Of kijk met zoekterm OTMMZ op YouTube.