Toertocht OTMMZ 2019

Zaterdag 25 mei verzamelden ongeveer 80 tractoren op het terrein van De Baar, steunpunt van de CZAV te Lewedorp voor de jaarlijkse toertocht.
De ochtend was kil en het regende behoorlijk. Velen waren in regenkleding gestoken en wie dat niet had gedaan en geen cabine had zat doorweekt op de tractor. De koffie smaakte dus extra goed en de bolus liet zich ook smaken.
De route ging dit jaar door noordelijk Zuid Beveland. Vanaf het startpunt, met nu droog weer, ging het richting Sluis De Piet om daarna aan de van Strienweg nog een deelnemer op te halen. Via Oud Sabbinge ging de route richting Wolphaartsdijk maar in plaats richting het dorp ging het eerst naar de haven. Van hieruit werd het dorp aangedaan. Hier stond een lid van de club langs de route te kijken en te genieten. Hij heeft jaren deelgenomen aan evenementen van de OTMMZ maar vanwege zijn gezondheid kan dit niet meer. Daarna ging het richting de Deltaweg om via de paralelweg en het tunneltje in het gebied te komen van de Koninklijke Wilhelminapolder. Langs de Oosterschelde dijk werd koers gezet naar het Goese Sas. In het kanaal waren enkele mensen bezig bootje voort te trekken via het jaagpad zoals dat vroeger werd gedaan. Zo kwamen wij via het dorp op het terrein van de WP waar er werd geparkeerd. Ondertussen kwam het zonnetje te voorschijn en werd het aangenaam warm. Onder de Toren stond al klaar met de frituur. Al etend en kletsend ging de tijd snel en werden de motoren weer gestart voor deel twee van de rit. Door het Wilhelminadorp en over het kanaal langs de Goese meren over de Kattendijksedijk ging het verder. Door het dorp Kattendijke en daarna over de Monnikendijk richting Kloetinge. Hier werd de Provinciale weg over gestoken en via Abbekinderen belande de stoet aan de andere kant van de A58. Nadat de Provincialeweg naar 's-Gravenpolder was gepasseerd kwamen wij in de zogenaamde Poel. Hier was de zogenaamde limonade stop waarbij de staart van de stoet even dubbel moest parkeren. Toch gaf dit verder geen problemen. Richting 's-Heer Hendrikskinderen ging het verder en na een illegaal stukje fietspad kwamen wij in 's-Heer Arendskerke. Daarna werd Heinkenszand nog aangedaan en werd koers gezet richting 's-Heerenhoek. Net voor het dorp is een viaduct over de verbrede Sloeweg en via deze weg kwamen wij weer terug op ons startpunt.
Van de tocht worden veel foto's gemaakt, waarbij de een oog heeft voor de tractoren en hun berijders en de ander ook sfeer impressies maakt van de omgeving waar we doorheen reden.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Bekijk ook onze facebook pagina met filmpjes en foto's. Of kijk met zoekterm OTMMZ op YouTube.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije, M. op 't Hof. P. Driesprong, K de Nood.

Terug