6e snertrit OTMMZ 2023

Op zaterdag 7 januari werd de 6e snertrit gehouden. Op het plein aan de Postweg in Lewedorp verzamelden zich 13 tractoren en een Scania vrachtwagen met daarop twee tractoren. In het plaatselijke café werd er koffie geserveerd en kwam de onvermijdelijk bolus op tafel. Het weer was voor deze tijd van het jaar niet slecht. Een frisse wind die we voornamelijk achter zouden hebben want deze keer voerde de tocht ons naar Noord-Beveland. Sebastiaan en Richard hadden deze route uitgezet. Er zou onderweg afgeweken worden van de route, maar daarover later meer. Er werd vertrokken via de Nieuwe Kraaiersedijk en dan rechts via de Noordweg en de Dwarsweg richting Eindewege. Van daar naar 's-Heer Arendskerke. Dan door het dorp en via de Poel naar 's-Heer Hendrikskinderen om dan aan de andere kant van dit dorp uit te komen op de Nieuwe Rijksweg naar het Tiendenplein in Goes. Dan via de Goese Meren naar Wilhelminadorp, en langs de Oosterscheldedijk onderdoor de Deltaweg op naar de brug over het Katse Veer. Hier kwam de wijziging. Er werd rechts afgeslagen naar de Katseveerseweg. Hier staat de boerderij van de familie van der Maas. Vader Kees was in de week voor de rit overleden. Hij is jaren lang lid geweest van de OTMMZ en heeft in het bestuur gezeten en zich ingespannen voor activiteiten zoals het ploegen en het ringsteken. De familie stelde het zeer op prijs dat wij op deze manier ons medeleven kenbaar maakten. Er werd koffie aangeboden en hierna vervolgde de weg naar het dorp Kats. Via de Veerhavenweg ging het daarna richting Kortgene. Hier was bij de familie Verburg alles in gereedheid gebracht voor de lunch. De snert en broodje rookworst met koffie of chocomelk ging er vlot in. In het museum van Verburg was het aangenaam gemaakt met allerlei verwarming, dus het ontbrak ons aan niets.
Gezelligheid kent geen tijd, maar om weer op tijd terug te zijn werden de motoren weer gestart en ging het met een grote boog weer terug naar
het Katseveer. Via Wolphaartsdijk en Oud Sabbinge voerde de tocht over de Westerlandpolderweg en de van Strienweg naar Sluis de Piet en vandaar weer naar Café De Goede Verwachting in Lewedorp. Onderweg hebben we nog een klein beetje regen gehad en de zuidelijke wind zorgde er voor dat we het toch koud kregen. Het was een gezellige en geslaagde dag met een mooie rit.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's o.a. beschikbaar gesteld door:

S. Poppe, M. Dekker, A. de Schipper en Henk de Troije

Terug