1e snertrit OTMMZ 2015

Vorig jaar was het idee al ontstaan om met de leden van de OTMMZ in navolging van andere verenigingen een snertrit te organiseren, maar toen kwam het er niet van. Sebastiaan Poppe en Richard de Theije meenden dat het nu wel moest gebeuren. In korte tijd werden er routes gemaakt en leden uitgenodigd en de proviand ingeslagen. Op 12 december stonden 17 tractoren en 18 bikkels klaar om deze uitdaging aan te gaan. Het trekkermuseum diende als uitval basis, waar Anita en Ko de Schipper de deelnemers voorzagen van alles waar je warm van wordt.
De ochtend route voerde over de welbekende Brilletjesdijk naar Ovezande, door Oudelande en Baarland, onderlangs de Zeedijk door Hoedenkenskerke via de hoofdstraat van 's-Gravenpolder weer terug naar het museum. Daar stond ko in de snert te roeren en werden de chocomelk, rookworsten en koffie klaargezet.
Na dat iedereen verzadigd was werden de tractoren weer gestart en ging de route meer noord westelijk naar 's-Heer Abtskerke, langs het Poelbos en door 's-Heer Arendskerke en Eindewege door de polders naar Lewedorp. Via de Gosvasse en de nieuwe tunnel verder naar Heinkenszand. Daarna weer door het prachtige gebied rondom Nisse waarbij het dorp ook werd aangedaan. Terug in het museum was het weer tijd om op te warmen aan koffie en chocomelk.
Een geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is en dat misschien wel een jaarlijks terugkerende rit kan worden in de agenda van de OTMMZ.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije.

Terug