Snertavond 2008

Op 7 maart werd de snertavond gehouden in ons trekkermuseum. Tijdens een gezellig samen zijn smaakte de erwtensoep en tomatensoep opperbest. Aangevuld met brood en andere lekkernijen en aan het eind een ijsje waren de aanwezigen benieuwd naar de presentatie van Robin Vervaet. Via een PowerPoint presentatie vertelde hij de geschiedenis van het bedrijf Frans Vervaet B.V. en de ontwikkeling van de producten.
Vervaet is op vele gebieden actief. Beginnend als auto garage volgt later een landbouw mechanisatie bedrijf met een dealerschap van International Mc Cormick tractoren. Later wordt dit omgezet in een John Deere dealerschap. Op het gebied van auto's groeit het bedrijf door overname van andere garages in het Zeeuws Vlaamse land.
Het bedrijf is in de landbouw bekend geworden met de 6 rijen bietenbunkerrooier in 1974. In dit natte najaar bleek deze machine een uitkomst. Na drie moeizame jaren van ontwikkelen lukte het om een betrouwbaar product neer te zetten. Terwijl de productie steeg zorgde het vertrouwen van de klanten er voor dat er een nieuw product bij kwam.
De Hydro Trike bemester. Deze machine is er in vele uitvoeringen en wordt aangepast aan de eisen van de klant. Ook een Hydro Trike rups dumper behoort nu tot het assortiment. Op het gebied van de bietenrooiers heeft de ontwikkeling niet stil gestaan en is een 6 wiels uitvoering met een negen rijen rooideel ontwikkeld. Inmiddels is Vervaet actief in vele landen.

Mede directeur Robin Vervaet is ook eigenaar van een serie John Deere trekkers. Deze zijn meest afkomstig vanuit Amerika.

Site van Frans Vervaet B.V.

Terug