Fotoshoot SGB dieselweekend 2018

Op 29 en 30 september werd door de Stoomtrein Goes Borsele een diesel weekend georganiseerd. Omdat tijdens dit weekend gereden werd met de directie trein van de NS wilde de Belgische Dave Habraken met enkele vrienden hiervan foto's nemen in de sfeer van het tijdperk waar deze trein in is gebouwd. Hiervoor wilde hij enkele voertuigen waaronder een tractor gebruiken uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Hierbij was het ook de bedoeling om de kleding aan te passen. De vraag werd neergelgd bij de OTMMZ en Henk de Troije melde zich hier voor aan.
De trein is een diesel aangedreven voertuig met aan beide zijden een ruimte met niet alleen beglazing aan de zijkant maar ook aan de voorkant zodat men op het spoor kijkt. Het rijtuig is voorzien van de nodige luxe zoals een keuken met de nodige apparatuur. De machinist zit boven en kijkt door de opgebouwde cabine. Van dit voertuig is maar 1 exemplaar gemaakt en het wordt maar een enkele keer gebruikt. Vandaar dat nog veel meer treinspotters door de Zak van Zuid-Beveland sjeesden om op verschillende plaatsen foto's te nemen.
De eerste foto's werden genomen bij het Trekkermuseum op de weide waar het spoor langs loopt. Er was tijd genoeg om een opstelling te maken omdat de trein vertraging had. De heren waren goed uitgerust, niet alleen met camera's maar ook met trappen. Zelfs een drone was aanwezig. Ko de Schipper die aanwezig was om het museum terrein te openen overzag dit alles en nam ook een foto.
De tweede foto werd genomen net voor Hoedekenskerke bij de overgang 's-Gravenpolderseweg. Hier was de tijd te kort om goede voorbereidingen te treffen omdat de heren net als de trein van Langeweegje kwamen. Toch is het resultaat mooi, afgezien van enkele dingen die in deze tijd horen en niet in de jaren 50. Andere foto's zijn o.a. genomen bij het voormalig station Baarland.

Klik hier om naar de reportage van Dave te gaan.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

D. Habraken en K. de Schipper.

Terug