Smalstadfeesten Kortgene 2013

De naam is veranderd in smalstadfeesten en we zijn een jaartje weg geweest, maar op 13 juli waren wij weer te gast op Kortgene. Er waren 28 deelnemers waarvan er 21 deelnamen aan het ringsteken. Het beloofde een perfecte dag te worden wat het weer betreft. Warm en zonnig, maar net geen strandweer. Ideaal voor mensen om een evenement als dit te bezoeken. Na de gebruikelijke koffie en bolus werd de baan met vereende krachten opgezet. Omdat er veel deelnemers waren, werd het inrijden overgeslagen en telde de eerste ring direct mee. De ring oppasser leverde voortreffelijk werk en leide ook de terug rijdende tractoren in goede banen. Daarnaast was er iemand die overstekende toeristen en andere rond dwalende bezoekers van de baan haalde. Hierdoor konden de rijders zich concentreren op de ring. De wagen van David Louwerse fungeerde weer als administratief centrum. Na een uurtje was het tijd om de inwendige mens een beetje aandacht geven. Hierna werd de wedstrijd in hoog tempo verder gereden. Bij de laatste beurt waren er twee deelnemers die alle 10 ringen gestoken hadden. De kamp ging dus tussen Bas Martens en Corné op 't Hof waarbij Bas als oude rot in het vak over de sterkste zenuwen beschikte. Er waren drie mooie bekers die door Corine Verburg van slagerij Verburg in de functie van secretaris van de Ondernemers Kortgene werden uitgereikt. De dweilband de Juuntrappers waren hierbij ook aanwezig, verzorgden de muzikale omlijsting en ondanks dat Bas al menig beker heeft gewonnen was hij zo blij dat hij nog een rondedansje maakte.
Uitslag: 1- Bas Martens op een Lanz met 230 punten. 2- Corné op 't Hof op een Mc Cormick met 230 punten. 3 Henk de Troije op een Fordson Major met 220 punten.
Op de terug weg stonden we net als op de heenweg weer voor een gesloten brug. Hier zijn we aan gewend en geeft ons nog wat tijd om te kletsen, want naast ringsteken doen we dat ook graag.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, K. Beeuwkes, JP DRiesprong.

Terug