Havendagen Kortgene 2009

De organisatie van de Kortgeense havendagen had ook dit jaar de OTMMZ uitgenodigd om een wedstrijd ringrijden te houden. Achtien leden waren aanwezig om in de Hoofdstraat de strijd aan te binden en verder stonden een aantal tractoren opgesteld om het parkoers te beveiligen. Onder hen ook een niet zichtbare deelnemer volgens mij, genaamd Murphy. Niet Eddy maar die van de wet van Murphy. Ondanks dat alle weermannen zonnig weer hadden voorspeld, begon de dag voor sommigen met regen. Een deelnemer kwam met pech onderweg te staan en een andere deelnemer kreeg start problemen. Tijdens het rijden bleek Murphy er zelfs voor te zorgen dat de ring voor sommigen onzichtbaar werd zodat die met tape wit gekleurd moest worden. Desondanks werd er door de geoefende deelnemers vrij regelmatig mis gestoken. Tussen de middag werd er in een plaatselijk etablissement gegeten. Althans geprobeerd, want ook hier gooide Murphy roet in het eten. Hierdoor werd de wedstrijd in de middag met vertraging verder gereden. De organisatie was verder prima. Er was in een schrijfwagen voorzien en met de geluidsinstallatie werd het één en ander over de verschillende tractoren te verteld. Anneke Veerhoek debuteerde als wedstrijd fotografe. Het resultaat mag er zijn.
Nadat alle punten waren gecontroleerd en opgeteld was het tijd voor de prijsuitreiking. Deze werd verzorgd door de Piet de Putter, wethouder van de gemeente Noord Beveland. De derde prijs werd gewonnen door Hans van Oeveren uit Kortgene met 220 punten. De tweede plaats was voor Bas Martens uit Lewedorp met 310 punten. Deze had de hele dag aan kop gestaan samen met Peter Driesprong die voor de eerste keer deel nam. Helaas werden de laatste ringen gemist. De eerste plaats was voor Ko van Maldegem uit Kortgene met 330 punten.
Na een gezellige dag keerden de rijders huiswaarts waarbij Murphy zich nog eenmaal liet gelden. Onderweg konden de rijders uit Wolphaartsdijk en Walcheren een onfortuinlijke automobilist redden die van de dijk was geschoven. Met een John Deere werd de auto weer op het goede spoor gezet.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, P. Driesprong

Terug