Ride for the Roses 2008

Een geweldige dag, die zondag 31 augustus. Mooi weer maakte als eerste de hele dag goed. De 25 km route van de Zeeuwse editie van "The Ride for the Rozes" had een stempelpost bij het trekkermuseum waar ongeveer 2000 fiets(t)ers hun stempel kwamen halen. De leeftijden varieerden van ongeveer 5 jaar tm 75 jaar, heel bijzonder.

Zangeres Annemarie uit Goes zorgde die dag voor gezellige country muziek en liedjes uit de 60er jaren waar iedereen volop van genoten heeft. Ze was net een Zeeuws liedje aan het zingen toen er een groep in Zeeuwse klederdracht aankwam voor hun stempel. Echt toevallig.

Vele vrijwilligers waren er die dag aanwezig om alles goed te laten verlopen. Bij de stempelpost was het een enorme drukte en alles verliep goed. Leuk om alles zo bezig te zien: volop ijs werd er verkocht, de vriezer was eind van de dag dan ook helemaal leeg. Goede zaken voor het museum. In de keuken was het een gezellige drukte, waar volop koffie en thee werd gezet en niet te vergeten de afwas die werd gedaan. In een hoekje lag de hond van één van de vrijwilligsters rustig zijn dutje te doen. Op het terras achter was het ook een gezellige drukte, ietwat warm, maar toch goed te doen onder de parasol. Alle aankomende fiets(t)ers hadden het ook behoorlijk warm en zochten wat verkoeling onder de bomen of binnen in het museum waar zodoende ook een behoorlijke rij voor de toiletten stond. Na het nuttigen van een verkoelend drankje gingen velen weer verder op pad.

Ook de EHBO ontbrak natuurlijk niet die dag. Zo moest er nog een mevrouw verlost worden van een vlieg die in haar oor was gekropen en even niet meer te zien was, even later was de vlieg er vanzelf weer uitgekropen en kon mevrouw weer opgelucht adem halen.

Twee oudere dames die een dagje uit het bejaardenhuis waren meegenomen hadden een enorme gezellige dag gehad. Samen met zijn tweeën en vergezeld van een klein wit hondje, wat van één van de vrijwilligsters was, zaten ze van 11.30 uur tot 15.30 uur vele fiets(t)ers na te kijken en stiekem te genieten van al het moois.
Een klein jongetje die samen met zijn papa en diens vrienden was riep dat hij nodig naar de plee moest waar papa geen gehoor aan gaf, ze moesten verder.
Er was zelfs een kleine baby die bij papa in de draagzak de 25 km meereed.
Hondjes die mee mochten achterop de fiets.
Dames met oranje raffia rokjes en oranje bloemenkransen ontbraken die dag ook niet.
Een man die op zijn klompen was met de houten fietspomp onder zijn snelbinders mogen we zeker niet vergeten.

Al met al een dag met mooie herinneringen.

http://www.ridefortheroses.nl/
http://www.annemarie-music.nl/

Met dank aan fam. R. Hoondert

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

Fam. R. Hoondert

Terug naar evenementen