Provinciale ploegwedstrijd 2014 in de Wilhelminapolder

Oldtimer ploegen is BOOMING.

Op de jaarlijkse regionale ploegwedstrijd in de Kon. Wilhelminapolder gaven 25 oldtimer ploegers
acte de présence.
Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Zeeuwse ploegwedstrijden in samenwerking met de OTMMZ en de laatste jaren ook met de stichting Het Zeeuwse Trekpaard.
Naast de 25 oldtimer ploegers met rondgaande getrokken en gedragen ploegen en met kantel en wentel ploegen waren er 2 koppel paarden en 18 moderne ploegers met 2 en meer schaar wentel ploegen.
De debutanten werden om 8.00 u. al verwacht voor instructie en proef ploegen. De anderen konden om 9.30 u. beginnen met oefenen en instellen. Om 12.15 u. werd de wedstrijd officieel geopend door Burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes door een ommegang met een span paarden te ploegen. Zijn conclusie was dat het zwaar werken was, waarna de opmerking volgde dat de paarden regelmatig moesten rusten. Dat rusten was niet voor de ploeger bedoeld.
Daarna kon iedere ploeger zijn beginvoor ploegen. De grond was lekker vochtig dank zij een beetje regen de dag ervoor. Er was dankzij het goede weer en de vele ploeger veel belangstelling van publiek. Nadat om 16.00 u. de vlag werd gestreken duurde het nog tot 17.30 u. voordat de einduitslag bekend kon worden gemaakt.
De winnaars waren dezelfde als het jaar ervoor. Bij de heen- en weergaande ploegen werd Nico Nagelkerke eerste met zijn Ferguson 35 en Cappon ploeg en winnaar bij de rondgaande ploegen werd Kees de Looff met een Ferguson 35X en een Kverneland ploeg. Kees werd ook winnaar van de wisselbeker omdat hij de meeste punten van alle oldtimer ploegers had.

Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor de volledige uitslag met punten.

Ploegvereniging Nederland
Het werkend trekpaard

 

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
ploegen wp 2014

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije.

Terug