Provinciale ploegwedstrijd 2013 in de Wilhelminapolder

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Al een aantal jaren daalt het deelnemers aantal van de moderne ploegers bij de regionale Zeeuwse ploegwedstrijd. Gevreesd werd dan ook dat het op den duur niet meer mogelijk was deze wedstrijd te organiseren. Dit zou dan ook gevolgen hebben voor onze ploegende clubleden. Maar dit jaar zag het er ineens anders uit. 9 Debutanten bij de moderne en 6 bij de oldtimers zorgden samen met de andere deelnemers en de deelnemers van de stichting Het werkend trekpaard voor een deelnemersveld van 49 combinaties. Reden voor veel mensen om een kijkje te komen nemen, want er was ook meer publiek dan andere jaren.
De 6 nieuwe ploegers van de OTMMZ zijn allemaal jonge leden. Om deze op weg te helpen heeft Nico Nagelkerke een oefendag georganiseerd. Tijdens deze dag konden zij hun ploegen leren afstellen en kennismaken met de regels die bij een wedstrijd horen. Hierbij werden zij geholpen door coaches. Deze coaches waren ook op de wedstrijddag aanwezig en vanaf 8.00 uur konden de jonge ploegers al aan de slag om nog een keer te oefenen. Ook tijdens de wedstrijd werden de debutanten door deze mensen begeleid. Als extra stimulans had de ploegvereniging voor zowel de moderne als de oldtimer debutanten een aparte categorie gemaakt. Zo maakte alle nieuwe ploegers kans op een beker.
De wedstrijd zelf werd geopend door wethouder Jo-Annes de Bat door met een span paarden een aantal voren te ploegen. Ondanks dat hij geen ervaring met paarden had lukte dat aardig. Daarna kon iedere ploeger zijn beginvoor maken. Dit alles gebeurde onder ideale omstandigheden. De regen van vrijdag had de grond goed werkbaar gemaakt en het weer tijdens het ploegen werd steeds mooier. Winnaar bij de debutanten oldtimers werd Rick Nieuwenhuijse. Winnaar heen en weer gaande ploegen werd Nico Nagelkerke en winnaar bij de rondgaande ploegen werd Kees de Looff. Kees werd ook winnaar van de wisselbeker omdat hij de meeste punten van alle oldtimer ploegers had.

Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor de volledige uitslag met de punten.

Ploegvereniging Nederland
Het werkend trekpaard

 

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije, J. Dekker, R. Hoondert en W. Nieuwdorp.

Terug