Club wedstrijd ploegen 's-Gravenpolder 2009

Op het perceel waar op 2008 de dors en stoppeldag werd gehouden was er dit jaar de mogelijkheid om een club wedstrijd ploegen te houden. Zesentwintig ploeger traden aan, waaronder tien deelnemers uit het Brabantse land. Het weer was perfect om te ploegen en de grond lag er prima bij. Getrokken rondgaand, gedragen rondgaand en wentel ploegen, alles was te zien. Ook enkele rupstrekkers gaven acte de presents, maar deze namen niet deel aan de wedstrijd. Een drieschaar achter een International TD9, en een vierschaar achter een Allis Chalmers HD9. Een imposante verschijning met een hoog toeren draaiende motor. Ook een International Farmall 966 was volop in de weer met een getrokken vierschaar. Verder nog enkele andere grondbewerkingsmachine zoals een cultivator achter een International TD6 rupstrekker en een schijfeg achter een Someca (Fiat) 850.

Er werd weer veel gemeten, gekeken en gedacht om de veldjes op een nette manier om te krijgen. Aan de jury de taak om dit alles te beoordelen. De prijs uitreiking vond plaats in de molen van 's-Gravenpolder.
Hierbij bleek dat onze Brabantse mede hobbyisten weinig moeite hadden op de Zeeuwse klei. Heren ploegers, dit vraagt om een revanche.

Bij de rondgaande ploegers werd H. Kusters eerste. Reijnen eindigde als tweede en derde werd P. Beex.

Bij de heen en weergaande ploegers eindigde Huybrechts als eerste, gevolgd door Ligtvoet. Als enige OTMMZ lid die in de prijzen viel, eindigde N. Nagelkerke als derde.

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije

Terug naar foto's
Terug naar ploegen