Provinciale ploegwedstrijd 2016 īs-Heer Arendskerke

Nadat vorig jaar wegens weersomstandigheden de jaarlijkse regionale ploegwedstrijd niet door is gegaan, kon er dit jaar wel geploegd worden. Niet in de Wilhelminapolder dat voor 50 jaar de thuisbasis was voor de Zeeuwse kampioenschappen maar bij Landbouwbedrijf "De Keilen" bij īs-Heer Arendskerke.
Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Zeeuwse ploegwedstrijden in samenwerking met de OTMMZ en ook met de stichting Het Zeeuwse Trekpaard.
Naast de 21 oldtimer ploegers, waar weer enkele debutanten bij waren, met rondgaande getrokken en gedragen ploegen en met kantel en wentel ploegen waren er 3 koppel paarden en 13 moderne ploegers met 2 en meer schaar wentel ploegen.
De debutanten werden om 8.00 u. al verwacht voor instructie en proef ploegen. De anderen konden om 9.30 u. beginnen met oefenen en instellen. Om 12.30 u. begon het serieuze deel met het ploegen van de beginvoor. De grond was bovenop vrij droog en hard maar wat dieper vochtig vochtig genoeg om mooie sneden te maken. Er was dankzij het goede weer en de vele ploeger veel belangstelling van publiek. Men schat ongeveer 300 bezoekers. Nadat om 15.30 u. de vlag werd gestreken begon het rekenen voor de jury.
De winnaars waren, bij de heen- en weergaande ploegen Nico Nagelkerke eerste met zijn Ferguson 35 en Cappon ploeg en winnaar bij de rondgaande ploegen werd Bas Martens met een Le Percheron en een Ransomes getrokken ploeg. Nico werd ook winnaar van de wisselbeker omdat hij de meeste punten van alle oldtimer ploegers had.
Een geslaagde dag mede dankzij de nieuwe locatie en de sponsoren.

Klik hier voor de uitslag.

Ploegvereniging Nederland
Het werkend trekpaard

 

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
ploegen wp 2014

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije, K. Joosse, Lemniscaat.

Video van Goestig

Terug