Provinciale ploegwedstrijd 2019 in de Frederikapolder

De wedstrijd die ieder jaar wordt georganiseerd door de Stichting Zeeuwse ploegwedstrijden in samenwerking met de OTMMZ en de stichting Het Zeeuwse Trekpaard werd dit jaar voor het eerst in de Firma Parlevliet-Agro in de Fredrikapolder bij Rilland-Bath gehouden. 11 ploegers van de OTMMZ waren naar Rilland gekomen om te zien hoe zwaar de grond daar is. Bij het oefenen in de ochtend bleek dat gelukkig mee te vallen. We hadden een perceel dat prima voor de wedstrijd geschikt was en de regen van de afgelopen twee weken had de grond goed gedaan. Onder inmiddels hoge temperaturen werd de wedstrijd officieel gestart met het opstellen voor de tractoren waarna met een drone opnames werden gemaakt. Hierna kon ieder zijn veld uitzetten en na het hijsen van de vlag ploegde ieder zijn openingsvoor. Ondanks dat de polder best afgelegen ligt was er genoeg belangstelling voor de ploegers.
Om vier uur werd de vlag gestreken en was het wachten op de uitslag. Voorafgaand werd onze gastheer Parlevliet-Agro bedankt voor de gastvrijheid door middel van een dankwoord en een presentje en de jury leden kregen een aandenken aan deze dag.
Bij de heen- en weergaande ploegen werd Ad van Dis eerste met zijn Fordson Super Dexta en een Rumptstad ploeg en winnaar bij de rondgaande ploegen werd Henk de Troije met een Ford-Ransomes ploeg achter een Fordson New Major. Ad van Dis had de meeste punten van alle ploegers en kreeg de wisselbeker mee naar huis.

Klik hier voor de volledige uitslag met punten.

Ploegvereniging Nederland
Het werkend trekpaard

 

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
ploegen wp 2014

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije. E. Davidse

Terug