OTMMZ club ploegwedstrijd 2021 in de Poel, Goes

OTMMZ clubkampioenschap 2021.

Na wederom een jaar met slecht weinig activiteiten, kwam toch de vraag onder een aantal leden, of ploegen dit jaar misschien weer mogelijk was. Er was een perceel beschikbaar en een ieder die daar zin in had, was welkom om wat te proberen. Helaas, door het wisselvallige weer, kwam die dag te vervallen. Echter hadden reeds zoveel mensen al zin om te gaan ploegen dat er fanatiek is gezocht naar een alternatief, en dat werd gevonden. Zo kon zaterdag 4 september toch een clubkampioenschap geploegd worden.
Op de frisse zaterdag ochtend verzamelde 13 ploegers met tractor en ploeg zich achter het "van der Valk" hotel in Goes om de strijd met elkaar aan te gaan. De veldjes waren reeds de dag ervoor keurig uitgezet. Na een kort woordje van organisator Henk de Troije, kon het oefen ploegen beginnen.
Rond 11.15 werden de stokken uitgezet zodat om 11.30 de beginvoor kon worden geploegd. Om 12.00 stipt begon de lunch pauze, en kon de beginvoor beoordeeld worden door de 4 koppige jury. Alle ploegers moesten zichzelf voorzien in een hapje en een drankje.
Om 13.00 kon dan het echte werk beginnen en gingen zowel de rondgaande als de heen en weer gaande ploegers aan de slag. Enkele vrienden en familie van de deelnemers kwamen kijken naar de prestaties van de deelnemers.
Tot 16.00 werd geploegd, om deze zware grond om te krijgen. Het viel dit jaar niet mee, en bij enkele deelnemers (waaronder ikzelf) waren de wedstrijd reglementen ook wat "roestig" Gelukkig was daar de scherpe blik van de jury om dat te corrigeren.
Rond 15.00 brak ook eindelijk de zon door, waardoor de prijsuitreiking in een heerlijk zonnetje kon plaats vinden. Allereerst werden de prijzen voor de heen en weer gaande ploegers uitgereikt, met Rick Nieuwenhuijze op plaats 3, Corné Davidse op plaats 2, en de winnaar, Ad van Dis.
Daarna volgde de rondgaande ploegers met op plaats 3 Robin van Vooren, plaats 2 Henk de Troije en de winnaar, Wouter van Dijke.
Nadien werd alles nog eens grondig na besproken met een heerlijk zonnetje waarna ieder huiswaarts keerde. Nogmaals, iedereen bedankt voor de inzet, en hopelijk volgend jaar weer een wedstrijd met publiek!

Klik hier voor de uitslag met punten van de rondgaande ploegers.

Klik hier voor de uitslag met punten van de heen en weer gaande ploegers.

 

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
ploegen wp 2014

Foto's beschikbaar gesteld door:

S. Poppe, E. Davidse, J.D. Driesprong, R. Nieuwenhuijse

Met dank aan S. Poppe

Terug