Opening museumseizoen OTMMZ 2019

De aftrap van het seizoen is meestal de opening van het Trekkermuseum met het clubkampioenschap ringsteken. Het museum zelf was al een weekend eerder voor het publiek open.
Na de onvermijdelijke koffie en bolus verwelkomde de voorzitter de leden en gedeputeerde Carla Schönknecht die de officiële opening zou verrichten door traditie getrouw het steken van de eerste ring.
Na de speech van zowel Rinus, feliciteerde Carla de club met het mooie museum en de tentoonstelling "Trekkers uut Duitsland". De Lanz Bulldog moest eerst worden opgestookt alvorens te kunnen starten. De gedeputeerde kreeg daarbij uitgebreid uitleg over deze indrukwekkende procedure.
Na even wat wennen op het spatbord van de Lanz moest het toch echt gaan gebeuren. Het moet gezegd, zij kreeg het vlot voor elkaar.
De wedstrijd met 15 deelnemers nam een aanvang en Carla volgde enige tijd de verrichtingen en zij kreeg daarna een rondleiding door het museum waar velerlei merken stonden opgesteld, waaronder ook Amerikaanse merken zoals John Deere en International met tractoren die in Duitsland zijn gefabriceerd.
Daarnaast stonden buiten een aantal tractoren en motoren opgesteld. Hier stonden ook een aantal opmerkelijke nieuwkomers bij. In het museum stonden er verschillende stands waaronder
Aat Visser van het "Meccano Gilde Nederland" met werkende modellen van landbouw voer- en werktuigen en andere creaties. Neem een kijkje op hun website. Een opengewerkt model van een dorsmachine en een Claeys M103 werd door Rinus Hoogesteger gedemonstreerd. Zijn zelfbouw trekker stond een hele dag te draaien op een beetje spiritus. Dhr. Steenbakker stond met een stand van zelfgemaakte miniaturen van voertuigen en machines en karren uit vervlogen tijden. Voor de gelegenheid had hij zijn boerenpak aangedaan. Dit paste perfect bij de boerenpoppen in de vitrines achter hem. Voor de verkoop van schaalmodellen stond er een kraam bij het terras en waren er warme wafels te koop die door de dames Bos en Boogaard werden gebakken. Meneer Boogaard bemande de miniaturen verkoop. Op het buitenterrein stond net als vorig jaar een Lister A Junior stationaire motor op een wagen opgesteld die er lekker op los pruttelde maar nu als aandrijving van een Premier graanmolen. Geleverd door Massee en Zoon Goes. Hiernaast stond een Theo van de Broeck uit Kapellebrug met een Allgaier A 12 en een kleine motor als aandrijving voor een karnton. Nieuw was de trekkerwip. Een prototype, maar er kon naar hartenlust op worden proef gedraaid om de kinderziektes er uit te halen.
Nadat de eerste ronden van het ringsteken waren afgelopen werd het bij de wagen van "Onder de Toren" een stuk drukker. Het terras zat vol en het was goed toeven in het zonnetje.
Hierna werd de wedstrijd hervat en was het zaak om de steeds kleiner worden ring op de lans te prikken. De kleinste ring levert 50 punten op en gooit de stand soms aardig door elkaar. Derde werd Leo Zwemer op een Fordson Major KFD52 met 310 punten. Tweede werd na een kamp Dennis Dorepaal op een Lanz D9506 met 360 punten dankzij de voortreffelijke steun van zijn zoon. Bas Martens werd eerste op een Lanz met 360 punten. Op de wisselbeker die bij deze plaats hoort prijkt al vele malen zijn naam.
Zoals altijd was het weer een geslaagde dag waarbij het zonnetje ook mee helpt.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Neem op een kijkje op onze facebook pagina voor foto's en filmpjes.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, M. Dekker en A. Mol

Terug naar evenementen