Opening museumseizoen OTMMZ 2018

Het Trekkermuseum had zoals de gewoonte met Hemelvaartsdag de deuren geopend. Nu een week later werd de oficiŽle opening van het museum seizoen gehouden. Leden verzamelden zich al niet met trekker bij het museum voor de koffie en de gebruikelijke bolus. Even na tien uur verwelkomde voorzitter Rinus van 't Westeinde de burgemeester van Borssele,Gerben Dijksterhuis en verzocht hem de openingshandeling te verrichten door de 1e ring te steken. De burgervader moest bekennen van zowel trekker rijden als ringsteken geen kaas te hebben gegeten. Hij kon zich er ook niets bij voor stellen en was al bang dat hij net als bij de Walcherse versie op een paard moest klimmen. Er werd hem de nodige hulp verzekerd. Na deze geruststelling werd een Lanz Buldog opgewarmd en gestart. Na enkele proefrondjes te hebben gereden werd het menens, maar hij stak de ring keurig op zijn lans op de Lanz. Hierna kon ook de wedstrijd tussen de leden van start. De burgemeester kreeg een rondleiding door het museum waar dit jaar trekkers staan opgesteld die als brandstof benzine of petroleum gebruiken. Een bonte verzameling van allerlei merken uit veel verschillende landen. Net als vorig jaar stond Aat Visser er met een stand van het "Meccano Gilde Nederland" met werkende modellen van landbouw voer- en werktuigen. Neem een kijkje op hun website. Ook een werkend model van een dorsopstelling en een Claeys M103. Rina de Korte uit Terneuzen werkte bij haar stand aan een schilderij waar de oogst op werd afgebeeld. Daarnaast hangt door heel het museum werk van haar. Dit is uiteraard te koop. Terugkerende thema's zijn dracht, landbouw en landschappen. Erg passend in ons museum. Haar website is www.kunstuitzeeland.nl. Dit jaar staat er ook een opengewerkt model, met uitleg, van een Fordson Dexta eindaandrijving. Deze is in bruikleen van Koen van der Plaetse uit BelgiŽ. Voor de verkoop van schaalmodellen stond er een kraam bij het terras. Op het buitenterrein stond op een wagen een stationaire motor opgesteld die er lekker op los pruttelde.
Nadat de eerste ronden van het ringsteken waren afgelopen kwamen de leden naar het terras waar zij de lekkernijen van onze vaste leverancier "Onder de Toren" konden nuttigen.
Hierna werd de wedstrijd door de 18 deelnemers voortgezet en probeerde iedereen de steeds kleiner worden ring op zijn lans te prikken. Wat bij de ťťn beter lukt dan bij de ander. Dat is maar goed ook want uiteindelijk moet er toch een winnaar komen. Dat viel dit jaar toch niet mee want Bas Martens en Johan Mieras eindigen gelijk. Een langdurige kamp waarbij beide heren dan weer allebei mis en dan weer raak staken leverde uiteindelijk toch een derde plaats op met 420 punten voor Johan Mieras op een John Deere 1020. Bas Martens op een Lanz werd tweede met 420 punten. Sebastiaan Poppe op zijn Porche werd eerste met 480 punten.
Hierna bleven velen nog gezellig praten in het museum en op het terras. Een zeer geslaagde en zonnige start van het seizoen.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Neem op een kijkje op onze facebook pagina voor foto's en filmpjes.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, J.C. Joossen, A. Dingemanse en A. Mol

Terug naar evenementen