Opening museumseizoen OTMMZ 2016

Omdat dit jaar de OTMMZ uitgenodigd was om deel te nemen aan het evenement "sporen naar het verleden" van de SGB was er geen officiŽle opening van het museum zoals gebruikelijk.

Wel hadden wij iets te vieren. Nieuw in het museum is de verzameling klederdrachtpoppen die de vereniging over heeft genomen van Jaap Geense uit Arnemuiden. De collectie bevat 110 poppen aangekleed met klederdrachten uit heel Nederland. Na zijn overlijden heeft zijn vrouw gezocht naar een goede plaats voor de verzameling. Voorwaarde was dat de collectie bij elkaar moest blijven. In het museum komen alle poppen goed tot hun recht in de vitrines waar voorheen de tractor modellen stonden opgesteld. Hiervoor zijn nieuwe vitrinekasten aangeschaft. Alles is bekostigd door sponsoren en de opbrengst van de Rabobank Clubactie.
Jaan Geense, zijn vrouw, die nog steeds de klederdracht dagelijks aan heeft overhandigde op zaterdag tijdens de Hemelvaartsvakantie en dus het begin van het seizoen, als officiele overdracht een pop aan voorzitter Rinus van het Westeinde. Fotograag Anton Dingemanse heeft dit moment vast gelegd.
Onze vereniging heeft zelf niet veel kennis in huis over dit onderwerp en Geense heeft niets op papier gezet. Wij hopen via bezoekers en liefhebbers van klederdrachten meer aan de weet te komen over de verschillende poppen

Het museum is weer vol gezet met een nieuwe tentoonstelling. Dit jaar is het thema de onderliggende merken van New Holland. Deze omvat vele oude merken zoals Vierzon, David Brown, International, Fordson, Fiat, Case, Ford, Steyr en Someca. Op de pagina Museum kunt u de histories vinden van al deze merken.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, A. Dingemanse.

Terug naar evenementen