Opening museumseizoen OTMMZ 2015

De derde zaterdag in mei is traditie getrouw de opening van het museumseizoen. Dikwijls is het die dag mooi weer, maar de gestage motregen viel tot half in de middag. Desondanks werd het programma gewoon afgewerkt.
Het thema dit jaar is John Deere-Lanz en van deze twee merken staan prachtige modellen opgesteld in het museum. Van een smalspoor Bulldog tot de grote 10 liter broers en de GP tot een 830. Blikvanger van de thema collectie is een John Deere GP in mooi gerestaureerde staat. De geschiedenis van deze twee merken staat beschreven in een document dat ter inzage ligt en komt ook op deze site.
Daarnaast ook items uit onze vaste collectie en nog tractoren uit een wisselende collectie waaronder een MF 35X met een Vicon harkeerder. De fel geel gekleurde zonnen verwelkomen de gasten in het museum.  Ook stationaire motoren staan ten toon gesteld naast schaalmodellen en folders in de vitrines. Kortom weer een mooi ingericht museum dat de moeite waard is voor onze bezoekers. Voor kinderen is er weer de jaarlijkse vragen wedstrijd en voor de aller kleinsten zijn de traptrekkers een dankbaar stukje speelgoed.
De eerste ring van de club ringsteekwedstrijd werd gestoken door de wethouder van de gemeente Borsele, dhr. Kees Weststrate. De voorzitter benadrukte de goede samenwerken tussen de gemeente en de OTMMZ en sprak de wens uit dat dit zo mocht blijven. De wethouder draagt als boerenzoon de landbouw en de geschiedenis een warm hart toe dus dat zit wel goed. Een herinnering uit Weststrate zijn jeugd was dat hij als kleine jongen samen met zijn vader aan het ploegen was en hij lekker achter de trekkerjas weg kroop zodat uit de wind zat en hij lekker warm werd van de motor. Bij het keren moest de kleine Weststrate even opschuiven, dan kon voader bie de rem. Zijn verhaal werd onderbroken door de paserende stoomtrein die geregeld langs reed en zijn komst van ver aanmeldde met de stoomfluit. Dat trekker rijden geen geheimen  voor hem heeft liet hij zien door direct op de Schlüter weg te rijden en een ring te steken.
Vijftien deelnemers gingen van start om vijf keer drie ringen te steken, waarbij het hobbelige veld en de motregen voor velen een handicap was. Bij de vijftig punten ringen was het inmiddels droog en een stuk lichter zodat dit ondanks dat de ring klein is makkelijker ging.
De bekers werden uitgereikt door de voormalige secretaris Hans van der Weele. De derde plaats was voor Arjen Nieuwenhuize op een Schlüter  met 310 punten. Tweede werd Leo Zwemer op een Fordson Blauwe Reiger P6 met 320 punten en eerste Bas Martens op een Lanz met 330 punten.
Met een drankje van onze cateraar Onder de Toren werd er terug gekeken op een mooie dag.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, A. Mol.

Terug naar evenementen