Opening museumseizoen OTMMZ 2011
Clubkampioenschap ringsteken

Zaterdag 15 mei was de officiële start van het museum seizoen. Voordien is er hard gewerkt om zowel binnen als buiten het museum alles spik en span er uit te laten zien. Er is weer een mooie verzameling tractoren tentoongesteld met vaste onderdelen, wisselende objecten en tractoren binnen het thema 2011 McCormick International. Een grote verscheidenheid aan types van dit merk is te zien. Een beschrijving van de ontwikkeling van dit merk is te zien in het museum en op deze site via de pagina museum. Ook zijn de vitrines met miniaturen weer opnieuw ingedeeld met daarin ook aandacht voor dit thema in de vorm van modellen en folders. Daarnaast is in de vitrine ook een model van een New Holland Claeyson M-140 Armada combine te zien die is gemaakt door Chiell Kole.
De verkoop van clubmateriaal is te bezichtigen in een mooie vitrine en is dit jaar uitgebreid met een bodywarmer.
Tijdens deze dag wordt het clubkampioenschap ringsteken gehouden. Via een uitzending van Omroep Zeeland vernam de voorzitter Rinus van 't Westeinde dat hij uitverkoren was om de opening te verrichten door het steken van de eerste ring. Dat hij goed overweg kan met allerlei tractoren bewees hij wel door met gemak op de Schlüter weg te rijden, maar hij ervaarde ook dat het steken van een ring nog niet zo eenvoudig is. Bij de tweede poging werd de ring wel gestoken. Misschien is hij volgend jaar wel een van de deelnemers aan de wedstrijd.
17 deelnemers stelden zich op het grasveld achter het museum voor het rijden van 13 beurten over 4 ringen van 10, 20, 30 en 40 punten. Het maximaal aantal punten van 360 dat te behalen was werd behaald door twee deelnemers. Chris Melio op zin Schlüter en Jan Dorst op zijn Fordson F met ijzeren wielen. Een kamp maakte uit dat Melio de eerste plaats behaalde. De derde plaats werd bezet door D. Dorrepaal met 310 punten op een Fordson Super Major NP. De laatste jaren is er een toename van jonge leden. Joan Dorst van 14 jaar was bij deze wedstrijd de jongste deelnemer die ondanks pech toch de wedstrijd kon uitrijden. Het mooie weer en het passeren van de Stoomtrein Goes Borsele zorgde voor een mooie ambiance waarin deelnemers, clubleden en kijkers weer een prachtige dag beleefden.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, JD Driesprong, A. Mol.

Terug naar evenementen