Opening museumseizoen OTMMZ 2010
Clubkampioenschap ringsteken

Traditie getrouw is de derde Zaterdag in mei de officiële start van het museum seizoen. Vanwege de hemelvaartsvakantie is het museum vanaf de donderdag ervoor tot en met zondag ook open. Met 95 bezoekers op de eerste dag is dit een goed begin van een nieuw seizoen. Ook dit jaar is in het museum weer een selectie te zien van ons trekker bestand en van het thema Hanomag is een mooie expositie gemaakt aangevuld met miniaturen en folder materiaal. Op de zaterdag wordt er bij het museum het jaarlijkse clubkampioenschap ringsteken verreden. 13 deelnemers stelden zich op het grasveld achter het museum op om de strijd aan te binden. De eerste ring werd gestoken door Ada Prince op een McCormick D 320. Zij is na lange tijd van afwezigheid weer terug om van onze evenementen een filmverslag en foto's te maken. In onze evenementen albums zult u dan ook regelmatig foto's van haar kunnen zien. Films van haar worden geladen op youtube en via een link zijn deze te bekijken. Het spreekt voor zich dat wij blij zijn dat zij haar activiteiten weer heeft opgevat. In 15 ronden werd de hoogste score van 450 punten, behaald door Bas Martens op een Steyr. De tweede en derde plaats was een ex aequo met 370 punten voor de heren Adrie Dorrepaal op een Lans D 9506 en Dennis Dorrepaal met een Lanz D 2216. Een kamp besliste in het voor deel voor Adrie. Fleur Timmerman werd bereid gevonden de prijs uitreiking voor haar rekening te nemen.
Op de voorste weide was er gelegenheid om de tractoren te beproeven voor de waterrem. Deze is door de firma Weststrate geschonken aan de OTMMZ. Nadat de rem is opgeknapt kan hij een bijdrage leveren
aan het verlevendigen van verschillende evenementen en leden kunnen hun tractoren eens tot het uiterste laten gaan.
Regelmatig passeerde de Stoomtrein Goes Borsele met zowel stoom als diesel materiaal. Helaas was het nog niet mogelijk om de passagiers uit te laten stappen. Deze zomer zal de dieseltram een aparte dienstregeling onderhouden en passagiers kunnen dan op het nog te bouwen station uitstappen om een bezoek te brengen aan ons museum.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
Klik hier om een filmpje te bekijken.

Foto's beschikbaar gesteld door:

A. Prince, H.M. de Troije, A. Mol.

Terug naar evenementen