Opening museumseizoen OTMMZ 2009
Clubkampioenschap ringsteken

Zaterdag 9 mei was de officiële start van het museum seizoen. Veel leden waren weer met hun tractoren naar het museum gekomen om deze dag op te luisteren. Eén van de blikvangers dit jaar was de Cockshutt Hart Parr 99. Deze is kort geleden gereed gekomen en dit was zijn eerste optreden. Samen met de Ford NAA, Golden Jubilee, Red Tiger en een mooi gerestaureerde oldtimer auto vormden zij een schitterend welkom voor de belangstellenden.
In het museum had de heer J. van der Zijden redactielid van de L.C.N. Landbouwminiaturenclub een stand ingericht met miniaturen en informatie materiaal deze club.
De officiële opening wordt gedaan door het steken van de eerste ring. Dit jaar nodigde de voorzitter de toevallig aanwezige wethouder Mart de Bruine van o.a cultuur en sport van de gemeente Borsele uit om dit te doen. Dat hij in zijn jonge jaren veel trekker had gereden was goed te zien. Behendig stuurde hij de toch niet eenvoudig te bedienen Lanz D 1506 onder door de ring.
Daarna werd, zoals gebruikelijk deze dag, het club kampioenschap ringsteken gehouden. 16 deelnemers stelden zich op het grasveld achter het museum op om de strijd aan te binden. Deze wedstrijd is afgeleid van het typisch Zeeuwse ringrijden te paard. De ring is anders opgehangen en er waren dit jaar 4 verschillende grote van ringen. De grootste ring wordt eerst gebruikt. Naarmate de ring kleiner wordt stijgt het aantal punten. Het totaal aantal punten bepaald de uiteindelijke winnaar. De hoogste score, 340 punten, werd behaald door Chris Melio (Lanz). De tweede plaats was met 320 punten voor Leo Zweemer (Fordson Major). De derde plaats werd bezet door D. Dorrepaal (Lanz D9506) met 210 punten.
Het passeren van de Stoomtrein Goes Borsele geeft voor zowel de aanwezigen als voor de reizigers in de trein altijd een extra historisch tintje.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, A. de Boe, J.D. Driesprong, A. Mol

Terug naar evenementen