Opening museumseizoen OTMMZ 2008
Clubkampioenschap ringsteken

Zaterdag 3 mei was de officiële start van het museum seizoen. Tijdens deze dag komen vele leden met hun tractoren naar het museum. Onder veel belangstelling en een stralend zonnetje werd het clubkampioenschap ringsteken verreden. Dit jaar met ongeveer 15 deelnemers.
Deze wedstrijd is afgeleid van het typisch Zeeuwse ringrijden te paard. De ring is anders opgehangen en er zijn drie verschillende grote van ringen. De grootste ring wordt eerst gebruikt. Naarmate de ring kleiner wordt stijgt het aantal punten. Het totaal aantal punten bepaald de uiteindelijke winnaar. Er waren 4 deelnemers met de hoogste score, 180 punten, zodat er een kamp volgde voor de eerste drie plaatsen. Leo Zweemer (Fordson New Major) legde al snel beslag op de eerste plek en Chris Melio (Lanz) eindigde op de vierde plaats. Kees de Looff (John Deere 40) en Henk de Troije (Fordson New Major) kampten verder voor de tweede en derde plaats, waarbij Henk eindigde op de tweede plaats.
Omdat het thema van het museum dit jaar is gewijd aan Allis Chalmers stond op het veld een grote Allis Chalmers HD9 rupstrekker. Deze zal later in het museum worden opgesteld. Ook een tweetal stationaire motoren waren draaiend te zien, waarbij er één de kleine dorskast van de club aandreef. Verder passeerde regelmatig de Stoomtrein Goes Borsele met zowel de "blauwe engel" als hun eigen materiaal. Hierdoor kreeg het geheel een extra historisch tintje.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, A. de Boe

Terug naar evenementen