Oogstfeest Wolphaartsdijk 2023

Voor de tweede keer is het Oogstfeest Wolphaartsdijk gehouden op 29 augustus. Deze dag is in samenwerking met Gerben de Witte van de ondernemersvereniging Wolphaartsdijk en de gebroeders Poppe die Gerst verbouwen op het land van Gerben voor hun Wolpha Bier. Zie ook hun Facebook pagina. Op het terrein was er voor jong en oud wat te beleven.
De oogst van de gerst voor het bier, werd in de dorsmachine van de OTMMZ gedorst. Tevens was de OTMMZ aanwezig met een ruime collectie tractoren, waarvan sommigen ook ingezet werden om werk te verrichten voor de aardappel rooier, stroo-pers of ploeg. De kleine hand dorsmachines van Wim en Joop, en de dwars dorser van de gebroeders Poppe zelf. Verder waren er voor de inwendige mens een kramen en een terras opgesteld. Er kon genoten worden van een glaasje fris of een Wolpha biertje.De barbecue was al voor de middag op temperatuur, zodat er heerlijke herten hamburgers, kipsaté en hertenstoof van familie Noordhoek kon worden gegeten.
Verder was er nog heerlijk gerookte paling, zeekraal, diverse groente en voor de kinderen ambachtelijk ijs.
Enkele oude ambachten werden gedemonstreerd en men kon een rondje maken in een huifkar achter een trekker.

Om 11 uur werd de dormachine opgestart maar na enkele schoven moest het zeil er op want er kwam behoorlijk regen. Maar toen het om een uur of één droog werd kwam het publiek in grote getale kijken en genieten.
Om vijf uur was het einde van het evenement, maar de Wolphaartsdijkse bevolking was nog niet van plan om naar huis te gaan. Het was te gezellig. Het bleef nog lang onrustig aan de rand van het dorp.
Reden genoeg om er een terugkerende dag van te maken.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, H. Joossens, K de Nood

Klik hier om naar de video van Jan Goes te gaan.
Klik hier om naar de trowback video van Luctor online te gaan.
Terug naar foto's