Oogstfeest Wolphaartsdijk 2022

Over bier en oude dingen.
Nieuw op de agenda dit jaar is het Oogstfeest Wolphaartsdijk. Dit is ontstaan vanuit Wolpha Bier, een biertje gebrouwen door de gebroeders Poppe. Zie ook hun Facebook pagina.
De dag stond in het teken van de oogst van gerst voor het bier, in combinatie met een kleine braderie van lokale producten uit Wolphaartsdijk. Tevens was de OTMMZ aanwezig met een ruime collectie tractoren, en waren er meerdere dorsmachines in actie te zien.
Nadat de koffie en de bolus genuttigd was, kwamen de eerste bezoekers direct om 10 uur binnengelopen. Diverse stationaire dorsmachines werden opgesteld, en rond 11 uur konden de eerste schoven gedorst worden.
Dankzij het schitterende weer van de weken ervoor, was de zomergerst precies rijp voor het oogstfeest. Al rond de klok van 12 uur kon Corné op 't Hof de John Deere combine aan het werk zetten om de oogst binnen te halen.
Naast zo'n 25 tractoren, waren er nog een aantal brommers en oude auto's te bewonderen, waaronder ook een schitterende Cadillac uit 1914. Hier werd dan ook een leuke fotoshoot mee gehouden, met een aantal vrijwilligers in klederdracht.
Herberg de Griffioen had een ruim terras opgezet, wat gedurende de hele dag goed bezet was. Vanaf hier had men een mooi overzicht over het terrein. Er kon genoten worden van een glaasje fris of een Wolpha biertje. De barbecue was al voor de middag op temperatuur, zodat er heerlijke herten hamburgers, kipsaté en hertenstoof van familie Noordhoek kon worden gegeten. Al dan niet met heerlijk versgebakken friet van familie de Witte, tevens eigenaar van de grond. Verder was er nog heerlijk gerookte paling, zeekraal, diverse groente en voor de kinderen ambachtelijk ijs.
Om beurten werd er gereden met de combine en was de dorskast van de club in actie, of de kleine hand dorsmachines van Wim en Joop, en de gebroeders Poppe zelf. Het stro werd direct opgeruimd door de Claas pers van Bas, en de Cormick pers van René en op de wagen geladen.
Kortom, een dag met schitterend weer, prachtige machines, en geweldige vrijwilligers waar alle bezoekers zeer lovend over waren!

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Met dank aan Sebastiaan Poppe.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije en K. de Nood.

Terug naar foto's