Dors en stoppeldag 2016

Nadat de dors en stoppeldag enkele jaren niet is gehouden heeft de OTMMZ dit jaar groots uitgepakt met wel drie dagen. En daarvan was op 20 augustus te Serooskerke. De Walcherse dorsploeg had op een perceel van loonbedrijf Louwerse vier dorsploegen geinstalleerd. Allemaal van verschillende groote, methode en aandrijving. Daarnaast reden er vier combines hun rondjes naast een zelfbinder. Twee moderne varianten stonden opgesteld als blikvanger bij de ingang van het perceel.

De dorsploeg Brasser met Borga en Pot en Ter Borg pers werd aangedreven door een McCormick WD9. Voor de kleine Borga met aangebouwde lagedruk pers van de ploeg Spruijt stond een Fendt Dieselross zijn beste beentje voor te zetten. De ploeg van Wisse had een Mullerup 2025 dorskast met Dronningborg Danpress lage druk pers in werking. Deze werd door een Deutz MAH 916 stationaire motor aangedreven.  De ploeg van 't Ouweland demonstreerde het dorsen met een kleine Minerva-Htte-Haiger dorsmachine waar de schoof met de hand in gestoken wordt om het graan uit de aren te kloppen. Deze eenvoudige maar doeltreffende machine werd aangedreven door een Deutz-Otto MA 608 motor. Om het graan te schonen stond er een windmolen opgesteld met een IHC L-A als krachtbron. De IHC McCormick zelfbinder werd door een Fordson Super Major 6 cilinder voort bewogen. Een Clayson M103 reed samen met drie BM-Volvo waaronder een S-900 en een S-1000 de resterende tarwe van het veld. Het was mooi om te zien dat de jonge garde, die onze club rijk is, het werken met deze machines werd geleerd door de oude rotten in vak. Daar is het ons als club ook om te doen.
Naast dit alles stonden een aantal tractoren met soms werktuigen opgesteld. Op het compacte veld waar ook de promotie tent van de club en onze vaste cateraar Onder de Toren stond was het een gezellige drukte en half de middag was de 500 ste bezoeker geteld. Een zeer geslaagde dag waar het weer zeker aan bij droeg.

Klik op de link om naar de facebook van Mario Dekker  te gaan. Hier staan enkele filmpjes.
Klik op de link om naar de film van Ada Prince  te gaan.
Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, M. Dekker.

Terug naar evenementen