Bieten oogstdag 2016

Zet uw geluid aan en klik op deze link en open het bestand.

De OTMMZ mag zich verheugen in een grote aanwas van jonge leden. Dat deze jongelui ook actief deelnemen blijkt uit het feit dat zij het plan hebben opgevat een bieten oogst dag te organiseren.

Op 24 september verzamelden aan de Muidenweg te Wolphaartsdijk een aantal oldtimer bieten rooiers en tractoren met veel verschillende aanhangwagens. Op een perceel van de familie de Theije waren met een moderne rooier voordien paden uitgereden zodat er een aantal blokken klaar stonden voor de rooiers.
Bij ieder evenement van de OTMMZ wordt gestart met het drinken van koffie en het eten van een Zeeuwse bolus. Omdat vader en zoon de Theije beide die dag jarig waren werden de bolussen versierd met kaarsje en klonk een luid hoera.

Het spits werd afgebeten met de Vicon / Steketee rooier met een bunkerbak op de Ferguson 35X. Deze lost op de kopakkers in de klaarstaande wagens. Een tweede combinatie bestaande uit een Kleine 5000 bunkerrooier met een Same Centauro 60 er voor. De derde rooier was weer een Vicon / Steketee maar die loste de bieten op een naast rijdende wagen. Deze werd getrokken door een MF 135. De vierde combinatie was een Stoll V50 bunker rooier met International 745. Deze rooier had ook een koppen bunker. Veel verschillende wagens van de bekende BAV kipper en een JF zelflosser tot allerlei platte dissel wagens met bieten netten kwamen om de bieten naar de boerderij te brengen. Een verreiker diende als los kraan. Hierbij ontstond zelfs een wacht rij net zoals in vroeger jaren op loskades en stations het geval was.  Een John Deere 1030 met voorlader kiepte de koppen in wagens. Hier konden de schapen zich aan te goed doen. Kortom een keur aan oud materiaal dat bij meniging de kreet ontlokte "daar heb ik heel wat uurtjes op doorgebracht". En van de vele bezoekers vertelde, ik heb ook nog een oude rooier van weer een ander merk staan die goed werkt en als ze dit volgend jaar weer doen ben ik van de partij.

De inzet van de jonge leden, de familie de Theije, de vele sponsoren en het prachtige weer, zorgden voor een uniek en geslaagd evenement dat volgend jaar hopelijk weer op de agenda staat.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H de Troije, fam. de Feijter.

Kijk ook op onze facebook pagina voor foto's
Kijk ook op Agrifoto deel I en deel II
Klik hier voor de korte film van Ada Prince.
Klik hier voor de film van Goestig.

Terug
Terug