Jubileum barbecue OTMMZ 2017

De OTMMZ is in 1992 officieel opgericht. Vijf jaar later was het Trekkermuseum een feit. Om dit te vieren had het bestuur een feest georganiseerd in de vorm van een barbecue. Deze werd gehouden in de voormalige WP loods naast het Trekkermuseum. Een groot aantal leden had zich opgegeven om te smikkelen en smullen. Buiten in een tent stonden een aantal bbq's opgesteld. De laatste tijd had het erg veel geregend, maar juist deze week was het prachtig nazomer weer, dus de tent was eigenlijk overbodig. De voorzitter Rinus van 't Westeinde opende de avond met het memoreren aan de jaren na de oprichting en te vertellen hoe de vereniging groeide en welke activiteiten zij ontwikkelde. Dit alles zonder subsidie. Wel zijn er vele sponsoren die geregeld bijspringen als er b.v. een uitbreiding plaats vind. Ook de gemeente Borsele die vertegenwoordigd werd door dhr. A. Schenk bedankte hij voor de goede samenwerking en de welwillendheid om de vereniging en het museum de helpende hand te bieden. Hij besloot met alle leden en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet om de club en het museum te laten groeien.
Hierna werd er gebakken, gegeten, gedronken en veel gepraat. Liefhebbers van oude tractoren zitten nooit om gesprekstof verlegen. Tussendoor sprak wethouder Schenk en feliciteerde hij de vereniging met het jubileum. Hij sprak de hoop uit dat de club nog vele jaren in het Borselse land actief mocht blijven met hun evenementen en het museum. Hij noemde dit een van de pareltjes waarmee de gemeente een parel snoer wil maken om het gebied nog aantrekkelijker te maken en waar alle parels van konden profiteren.
Tijdens het eten kwamen ook de verhalen los over hoe het allemaal is begonnen na een ZLM tentoonstelling op het toen net nieuwe Neeltje Jans. Misschien dat iemand die er vanaf het begin is bij geweest dit een keer op schrift wil zetten. Als vereniging stellen wij ons tot taak om het landbouw erfgoed te behouden. Hierbij kunnen wij natuurlijk niet onze eigen geschiedenis laten liggen.
Aan het eind van de avond waren de schalen leeg, de buiken vol en de mensen tevreden. Op naar de volgende 25 jaar.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Groot.

Terug naar evenementen