Bezoek Horex en Solex clubs.

Liefhebbers van alles wat oud is en een motor heeft konden zaterdag 5 mei 2010 genieten bij ons trekkermuseum. De Horex motoren club Nederland en de Solex club Zeeland maakten een tussenstop tijdens hun toertochten. Op verzoek en ter verhoging van de feestvreugde werden er enkele gloeikoptractoren opgesteld.
Om half drie ariveerden zesennegentig solexen van drie verschillende clubs op het terrein. De organiserende club Zeeland uit Colijnsplaat met een club uit Limburg en uit België. Onder de bomen waren stoelen gezet waar de deelnemers met een drankje of ijsje konden uitrusten in de schaduw, want de zon liet zich van de goede kant zien. Van hier uit was goed te volgen hoe een Lanz werd opgestookt om te starten. Daarna liet een Ursus met grote klappen van zich horen. Wel iets anders dan het gezoef van de solex motoren. Veel leden namen een kijkje in ons museum waaronder ook de verkeersbegeleiders op hun Quads. Na een tijdje kwamen de leden van Horex Nederland hun opwachting maken. Op hun verzoek waren de gloeikop tractoren neergezet. Ook Horex motoren hebben namelijk maar één cilinder. Nu werd de andere Lanz en de Vierzon gestart. Ook zij genoten van het terras met uitzicht en geluid in de schaduw of van de tractoren in het museum.
Een geslaagde dag voor het museum en de bezoekers. Wij hopen dat er meer clubs het idee opvatten om tijdens rondritten een bezoek te brengen. Op 11 september stopt er een colonne Trabantjes tijdens hun rit bij het museum.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
Klik hier om een filmpje te bekijken.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije.

Terug naar evenementen