Buffetavond 2010

Op 15 oktober 2010 werd het museum en evenementen seizoen 2010 afgesloten in het trekkermuseum. Leden met hun introducés konden genieten van een over heerlijk warm en koud buffet, verzorgt door de Slager op Wielen.

Het bestuur had Arjan van Lenthe uitgenodigd om na het buffet een presentatie te houden over zijn bedrijf, Van Lenthe Restorations, waar het restaureren van oldtimer trekkers en ook auto's het hoofdonderdeel is. Met behulp van een PowerPoint presentatie liet Arjan ons kennis maken met zijn, zoals hij het zelf zegt, uit de hand gelopen hobby waar hij zijn beroep van heeft gemaakt. De eerste restauratie deed hij samen met zijn vader. Daarna volgden meer projecten. Nu heeft hij in het Overijsselse Ommen een bedrijf dat naast restauratie ook nieuwe en gebruikte onderdelen verkoopt. De meeste materialen en projecten worden geïmporteerd vanuit Amerika waar Arjan regelmatig naar toe gaat om bij veilingen en slopers het nodige materiaal voor zichzelf en klanten te bemachtigen. Alles wordt naar een centraal punt gebracht en ingeladen in een container. Hierna gaat het per vrachtwagen naar een haven en per boot naar Antwerpen of Rotterdam. Inmiddels is Arjan na scha en schande wijs geworden en een doorgewinterde vervoerder geworden op dit gebied en wordt hij regelmatig gevraagd op zoek te gaan naar onderdelen voor tractoren die hier niet te vinden zijn. Ook gebruikt hij zijn kennis en contacten om Europese oldtimers naar Amerika te verschepen. Dat dit een stuk moeilijker is heeft hij ook ondervonden, maar ook dat is weer opgelost.
Dat zijn gerestaureerde projecten meer geld kosten dan een eigen restauratie spreekt voor zich, want de klant betaald naast onderdelen en materialen ook uurloon. Daarom zijn de restauraties tot in de puntjes uitgevoerd en wordt niets aan overgeslagen. Bij twijfel worden onderdelen vernieuwd of gerepareerd. Het eind resultaat is een trekker in nieuw staat

Wilt u meer lezen over Arjan zijn bedrijf en aktiviteiten kijk dan op zijn site. www.vanlenthe-restauratie.nl

Terug