Nationale ploegwedstrijd 2022 in de Frederikapolder

Is het nu een clubwedstrijd, of het Zeeuws kampioenschap of de Nationale ploegwedstrijd.
Best wel verwarrend allemaal.

De Nationale ploegwedstrijden werden dit jaar gehouden in Zeeland en wel in de Fredrikapolder bij Rilland. Aangezien er voor de Zeeuwse ploegwedstrijd maar één deelnemer was bij de moderne ploegers, kon deze persoon zich direct inschrijven voor de Nationale wedstrijd. Ergo, geen Zeeuws kampioenschap.
De stichting Zeeuwse ploegwedstrijden wilde ons echter niet in de kou laten staan en heeft contact gezocht met de ploegvereniging Nederland en voorgesteld om ons parallel aan de Nationale wedstrijd mee te laten ploegen voor ons clubkampioenschap en de Zeeuwse beker. De communicatie verliep wat stroef en dat zorgde voor onduidelijkheid. Uitendelijk is alles goed opgelost en kunnen de 11 deelnemers van de OTMMZ terug kijken op een mooi evenement van één of twee dagen, naargelang er ook op vrijdag is geoefend.
Zeker de zaterdag was een prachtige dag. Niet zozeer vanwege het weer, al viel dat toch mee wat de regen betreft, maar vanwege het groot aantal ploegers dat deel nam. 98 Combinaties van modern tot oldtimer, één-assers en paarden. Alles zowel in getrokken, gedragen of heen en weergaand ploegen. Ook de publieke belangstelling is dan veel groter en daarnaast ook de nodige belangstelling van de media. Wij reden ook tussen de nationale deelnemers waardoor wij het gevoel hadden deel te nemen aan de Nationale wedstrijd. Dit alles maakte dit evenement voor alle Zeeuwse ploegers onvergetelijk. Wij werden ook beoordeeld door de jury van de Nationale wedstrijd. Uit de punten lijst is onze eigen uitslag gefilterd.
Bij de heen- en weergaande ploegen werd met 195 punten Ad van Dis eerste met zijn Fordson Super Dexta en een Rumptstad ploeg. Op de voet gevolgd door Corné Davidse met 193 punten op een Deutz F2L 612 met een Cappon ploeg. Derde werd met 169 punten Jeroen Lampert op een Porche Standard 218 met Krone AWDE ploeg.
Winnaar bij de rondgaande ploegen werd Bas Martens met 193 punten op een Styer 180A met een Ransomes Litrac. Tweede werd Wouter van Dijke met 181 punten op een Someca 50 met Ford-Ransomes PM3 ploeg en derde werd nieuwkomer Theo Steenpoorte met 168 punten op een Fordson N met onbekende ploeg. Ad van Dis had de meeste punten van alle ploegers en kreeg de Zeeuwse wisselbeker mee naar huis.


Klik hier voor de volledige uitslag met punten en foto's.

 

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.
ploegen wp 2014

Foto's beschikbaar gesteld door:

H. de Troije, E. Davidse, L. Zweemer en W. van Dijke

Terug