OTMMZ Jubileum dag 2022

Wie jarig is trakteert.

Het is 30 jaar geleden dat de OTMMZ is opgericht. 25 jaar geleden dat het Trekkermuseum voor het eerst open ging en 10 jaar geleden dat de loods is geopend. Reden genoeg voor de OTMMZ en het Trekkermuseum de leden en belangstellenden te trakteren op een "Jubileum dag"

De normaal gesproken toch al schone loods kreeg nog een extra poetsbeurt, het gras werd strak gemaaid en het grind vlak getrokken zodat alles er spik en span bij lag om het terrein te voorzien van kramen en stands.
Voor jong en oud was er wel wat te zien. De stand met Mecano is voor de oudere zeer herkenbaar en voor de kinderen leuk om te zien en om mee te spelen. Neem een kijkje op hun website. Een werkend schaalmodel van een Claeys M103 combine, tot in het detail nagemaakt door Rinus Hoogesteger met nog enkele modellen.
Een diorama met gebouwen dieren werktuigen en tractoren van Belgische boerderijen is voor iedereen leuk om te zien en er is van alles in te ontdekken. Neem een kijkje op hun Facebook pagina.
Wie de tijd kwijt was kon bij de oude klokken stand weer helemaal bij de tijd komen.
Babbelaars en wafels of pannenkoeken voor de inwendige mens.
Miniaturen van houten boeren wagens geduldig met de hand gemaakt stonden te pronken.
En voor wie vergeten was in welke provincie we zijn, een stand met houten Zeeuwse sieraden zoals de knoop en klederdracht mutsen.
Bij de ingang stond de imposante rally vrachtwagen van Team Hoondert en rijschool DEK showde hun lescombinatie.
Zeelandtrac was vertegenwoordigd met een Valtra en MF tractor.
Tussen door klonk er dan weer hier en dan weer daar gezellige muziek van een klein draaiorgel.
En natuurlijk was er in het museum de tentoonstelling met het thema "Trekkers uit Amerika". Kortom een uitnodigend tafereel voor alle fietsers die mee reden in de fietstocht in het kader van de Dag van het Landschapspark Borsele.

Iedereen werd welkom geheten door de voorzitter Rinus van 't Westeinde en speciaal gedeputeerde Anita Pijpelink. Zij verrichte de officiële opening door traditie getrouw het steken van de eerste ring op een trekker. De eerste ronde op de Lanz koste wat moeite, maar de twee volgende ringen werden gestoken.

Hierna ging ook het club kampioenschap van start waar 20 trekkers en chauffeurs aan deel namen. De beker voor de derde plaats werd na een kamp tussen Jan-David Driesprong, Jeroen Lampert en Gilles Dagevos gewonnen door Gilles Dagevos met 200 punten op een BM Volvo 350
De tweede beker werd gewonnen door Christian Marinissen op een Ford 4600 met 270 punten. De eerste plaats en wisselbeker was voor Dennis Dorepaal met 300 punten op een Lanz.

Als afsluiting van deze feestdag werden de leden 's avonds getrakteerd op een heerlijke barbecue.

Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan.

Neem op een kijkje op onze facebook pagina voor foto's en filmpjes.

Foto's beschikbaar gesteld door:

H.M. de Troije, E. Koolhof

Reportage van Anton Dingemanse in de Boerderij
Terug naar evenementen