mededelingen van de OTMMZ en het trekkermuseum
Mededelingen   15-08-2017
2 september Zeeuwse ploegwedstrijden
Wilhelminapolder.

Deze ploegwedstrijden worden gehouden in de Wilhelminapolder.

Opgeven voor 15 juli 2017 bij Nico Nagelkerke.
Via: nagelk58@zeelandnet.nl of 06-53363836.

Onder vermelding van:
- Tractor
- Ploeg
- Rondgaand of heen en weer
- Aantal scharen
- Event. e-mailadres
- telefoonnummer

9 september Open monumentendag te Tholen Zaterdag 9 september is het open monumentendag. Wij zijn dan met onze monumentale boerderij ook open. Wij zijn Kees den Boer en Carolien Bierens uit Tholen. We wonen op een monumentale boerderij van rond 1650, de Kettinghoeve ofwel het Huys Vermuyden.
Om het jaar nemen we deel aan deze dag. Dit jaar is de opening van de regio Tholen bij ons en organiseren we een show met oude trekkers/werktuigen. Voor dat laatste benader ik jullie.
Zijn er bij jullie in de club mensen die het leuk zouden vinden om te komen? We hebben helaas geen budget, maar wel koffie/thee met wat lekkers en een simpele lunch (en veel gezelligheid natuurlijk). Mochten er mensen interesse hebben kunnen ze dat op dit mail adres doorgeven kettinghoeve@hotmail.com of op 06-30429942. Voor meer informatie ben ik daar ook te bereiken. Adres: Kettingdijk 5, 4691 PE, Tholen

Tip: Van hieruit is het ook mogelijk om op zondag deel te nemen aan de Boerendag te Woensdrecht. Korste route 18 km, makkelijkste route 23 km.
9 & 10 september Boerendag te Woensdrecht

Vanuit Woensdrecht hebben we onderstaande uitnodiging ontvangen:

Beste oldtimer liefhebbers,

Dit jaar willen we weer een mooie gezellige boerendag neerzetten en dat kan natuurlijk alleen maar met jullie aanwezigheid! Dus heb je 1 of meerdere tractoren staan, eventueel met chauffeur, dan zijn jullie weer van harte welkom op ons evenement.

Op zaterdag houden we een toertocht langs de Brabantse wal en diverse dorpskernen van de gemeente Woensdrecht. De tocht zal ongeveer een 40km lang zijn, met een tussenstop op het oude raedhuysplein te Hoogerheide. Hier worden we voorzien van een hapje en een drankje, tevens krijgt het belangstellende publiek de gelegenheid om op het plein naar de tractoren te komen kijken. Aansluitend aan de toertocht wordt er voor de deelnemers in de feesttent weer voor een warme maaltijd gezorgd.
Verzamelen van de toertocht willen we doen vanaf 12:00 uur zodat we om 13:00 uur kunnen vertrekken.
Ons streven is om rond 17:00 uur terug aan het evenemententerrein te zijn, om te kunnen na borrelen en te dineren.
Let op! Minimale snelheid 16 km/u. dit omdat we een redelijk lange route hebben en een strakke planning.

Op zondag hebben we weer de Historische tractoren show, hier hebben alle liefhebbers de mogelijkheid om hun tractor(en) te showen. Tevens hebben we weer trekker behendigheid met een aantal leuke spellen, vereiste om hieraan deel te nemen is een trekhaak!!!
Tevens beschikken we dit jaar over een speelveldje. Het is mogelijk om hier met werktuigen zoals ploeg, eg of cultivator te demonstreren, tot en diepgang van max 30 cm.
Aanvang op zondag 9:00 uur.
Officiële opening 10:00 uur in samenhang met een kleine defilé over het terrein.

Opgeven voor zaterdag en/of zondag kan voor 27 augustus bij het secretariaat info@trekkermuseum-otmmz.nl of 0113 343720

23 september Jubileum barbecue De OTMMZ bestaat 25- en het trekkermuseum 20 jaar. Reden voor het bestuur om voor haar leden een gezellige barbecue te organiseren. Plaats van handeling bij het trekkermuseum in de voormalige WP loods, van 18:00 u. tot 23:00 u.
Voor leden gratis en partners of introducees zijn de kosten € 10,--.

Opgeven tot uiterlijk 10 september (belangrijk vanwege de bestellingen) bij het secretariaat info@trekkermuseum-otmmz.nl of 0113 343720

Uitgesteld Suukerreisje Naar aanleiding van een zeer geslaagde bietenoogst dag, kwam bij de organisatoren van deze dag het idee op om het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum in Klundert te bezoeken.
Ontvangst bij het trekkermuseum, om vanuit daar per bus naar Klundert af te reizen, om het museum te bezoeken.
Tevens willen wij daar graag de DVD tonen die door Lau Oosthoek en Willem Risseeuw is gemaakt van de bietenoogst dag.
De exacte tijden en kosten voor deze dag volgen later.
Mvg, het Peecomité.
  Films Door Ada Prince worden er regelmatig films gemaakt tijdens de activiteiten van de OTMMZ. Korte impressies hiervan worden vertoont via youtube.
Volledige films zijn ook beschikbaar en kunnen via Ada gekocht worden.
Voor meer info adaprince@zeelandnet.nl

Hier een impressie van de dorsdag Serooskerke 2016
youtube serooskerke 2016
OTMMZ Facebook

De OTMMZ is nu ook op facebook te volgen.
Maarten op 't Hof heeft deze opgezet.
Neem een kijkje op https://m.facebook.com/Otmmz

  Vrijwilligers gevraagd Omdat een aantal van onze vrijwilligers door gezondheids redenen stoppen of minderen hebben wij dringend behoefte aan suposten voor het museum.
We zoeken enthousiaste mensen die vanaf half mei t/m eind oktober één of meerdere middagen in het Trekkermuseum willen helpen.

info@trekkermuseum-otmmz.nl of 0113 581822
  Info over het trekker rijbewijs. T-rijbewijs vanaf 1 juli 2015

Het nieuwe T-rijbewijs gaat het huidige trekkercertificaat vervangen. Iedereen die in het bezit is van dit certificaat krijgt 1 jaar de tijd om deze in te wisselen voor een T-rijbewijs.

Heb je op 1 juli een rijbewijs B, dan kun je tot 10 jaar na de invoering van de nieuwe wet een rijbewijs voor een tractor krijgen zonder een extra examen af te leggen. Tot de datum dat je rijbewijs verloopt mag je dan een LBT (landbouw- en bosbouwtractoren) en MMBS (motorvoertuigen met een beperkte snelheid) besturen.

Vernieuw je het rijbewijs na 1 juli 2015 dan wordt de categorie ‘T’ automatisch bijgeschreven. Wel even opletten natuurlijk.
Haal je nu je rijbewijs ‘C’ dan wordt ‘T’ automatisch bijgeschreven.

Voor meer informatie kun je kijken op de site van het CBR.
  's-Gravenpolder Het bruidspaar Verdonk wilde graag bruidsfoto's maken in het trekkermuseum. Op de pagina Museum staat het resultaat.
Nieuwsbrief Om kosten te besparen willen we zoveel mogelijk nieuwsbrieven en post via de e-mail gaan verzenden.

Als je de nieuwsbrief en/of post via de e-mail wilt ontvangen stuur dan een e-mail aan: info@trekkermuseum-otmmz.nl met vermelding Nieuwsbrief
Digitale foto's Wanneer iemand digitale foto's heeft van het trekkermuseum of OTMMZ activiteiten en deze beschikbaar wilt stellen kan hij deze onverkleind mailen naar de webmaster. webmaster@trekkermuseum-otmmz.nl

Aanleveren op CD-rom kan natuurlijk ook.
Stalling In de winter is het mogelijk om als lid van de OTMMZ uw oldtimer tractor te stallen.
Het betreft alleen die wintermaanden welke het museum gesloten is.
De kosten zijn 15 Euro per mnd per tractor. Er dient een verzekering te worden afgesloten.

Informatie en aanvraag bij het secretariaat: Tel: 0113 343720 of info@trekkermuseum-otmmz.nl